Nieuws

Wederom een thuisoverwinning! Dit keer tegen HMC, het wordt 5-3
30-03-2017   15:26

Full Speed - HMC

De eerste wedstrijd na de winterstop, omdat vorige week de wedstrijd tegen GSC ESDO afgelast was vanwege de sneeuw. Hoe staan we ervoor qua conditie en is iedereen weer hersteld van blessures, die er volop waren voor de winterstop. Ger is van de trap gevallen en moet daarom de vlag deze wedstrijd aan een van de reserves overdragen, die het niet onverdienstelijk doen in de 1ste en 2de helft.

De wedstrijd begint rustig maar na 5 minuten is er een grote kans voor HMC, die door Pietje keurig wordt gestopt. De wedstrijd gaat op en neer en geen van de 2 ploegen weet iets te creëren tot in de 18de minuut de keeper van HMC eruit komt en door storen van Siepie levert hij de bal in bij Rick die van afstand met een bekeken schot Full Speed op 1-0 zet. Hierna gaat de wedstrijd verder zoals voor de 1-0 en er zijn nauwelijks kansen tot Full Speed eruit komt en Stix de bal met zijn borst bij Daan brengt die zich niet bedenkt en vanaf z’n 16 meter met buitenkant links uithaalt waar de keeper geen verweer op heeft en het staat 2-0.

Niets aan de hand zo zou je zeggen tot in de 35ste minuut Full Speed een vrije trap weggeeft recht voor de goal op z’n 20 meter. HMC ziet de bal snoeihard in en via de onderkant van de lat komt de bal in de goal waar een HMC-er nog even de bal door het net probeert te schieten voor de zekerheid 2-1.

Even later komt er een snelle uitval van FS over de schijven Stix - Fallie die de bal voorzet maar Rick schiet voorlangs. Even later is het rust. In de rust worden er een paar wissels doorgevoerd om een aantal mensen te sparen die net terugkomen van een blessure of die een klein pijntje voelen.

Full Speed blijft zijn eigen spel spelen, als het kan er snel uit komen. Dit resulteert in een grote kans voor Rick die alleen op de keeper afgaat en de hoek voor het uitzoeken heeft maar de keeper stopt het schot. Even later is er weer een snelle uitval en Fallie zet voor, maar de verdediger heeft zijn hand niet op de juiste plek, hands, penalty. Uiteraard een hoop protesten van HMC maar de scheids blijft bij zijn besluit. Kono gaat achter de bal staan en schiet deze er keurig in en het staat 3-1.

Full Speed blijft zijn geijkte spel spelen, er snel uitkomen en dat resulteert in de 14de en 18de minuut in 2 doelpunten, die keurig uitgespeeld worden en Jordie en Rick de afmakers zijn. 5-1 het kan niet meer mis gaan. Even later komt HMC eruit en een mooie lob over Pietje gaat via de binnenkant van de paal erin 5-2.

Ondertussen zijn er wat conditionele en fysieke ongemakken waardoor er wat geschoven moet worden, Daan naar achteren voor Siepie die last heeft en Fallie ook. Hierdoor kan FS de bal voorin niet meer kwijt kan en komt FS niet meer aan voetballen toe en moet alle ballen indien nodig wegrossen. HMC ruikt zijn kans en zet aan en komt tot een aantal schoten en hachelijke situaties voor de goal van FS. Maar FS houdt stand tot de laatste minuut. Laurens mist een bal en een HMC-er gaat ervandoor tot Schilletje de bal weg wil trappen maar de bal half mist maar de speler niet. Geel voor Schilletje en een penalty tegen. Deze wordt benut zodat het 5-3 wordt en de scheidsrechter het wel genoeg vindt. Weer 3 punten erbij en 2 vrije weken in het verschiet voor mensen, die wat ongemakken kunnen laten genezen en een aantal die de vrije weken voor andere leuke dingen hebben bestemd.

Helaas de KNVB heeft besloten om de wedstrijd tegen GSC ESDO in te halen in de 2de vrije week. Dat wordt weer ronselen om het team op sterkte te brengen, daar er door alle teams ingehaald moet worden en er dus geen teams vrij zijn. Dit wordt nog een hele puzzel.

Jan

Thuis tegen Madestein wordt het 3-0!
30-03-2017   15:21

Full Speed - Madestein

Slaagt Full Speed erin om de malaise van zich af te spelen van de afgelopen weken? Na een teambuilding uitje bij het Karrewiel met eten en bowlen willen we er het beste van maken. De wedstrijd is de laatste voor de winterstop en houden we aansluiting of haken we af?

Full Speed gaat goed van start en er ontstaan kleine kansjes na individuele acties maar de kansjes voor Rick die er wel zijn worden niet afgemaakt. In de verdediging blijft het oppassen geblazen omdat Madestein niet wacht tot ze vlak bij de goal zijn maar het van afstand proberen ,wat resulteert in een schot voorlangs en een bal op de lat.

De rust gaat in met 0-0.

De tweede helft moeten de lichten ontstoken worden vanwege het dreigende weer. Madestein gaat furieus van start en Pietje weet te redden op een goede kans van Madestein. In de 5de minuut na rust wordt de bal na een inworp van Sander voorgezet door Fallie en bij de 2de paal weet Siepie de bal binnen te werken, 1-0.

Doordat Madestein aandringt ontstaat er ruimte die door Daan goed benut wordt. Op snelheid op de keeper af die hij weet te omspelen en vervolgens de bal vanaf de achterlijn voorgeeft waar Fallie de 2-0 aantekent.

De wedstrijd kabbelt wat op en neer en in de 85ste minuut geeft Rick een goede voorzet die door Daan hard wordt  ingekopt 3-0. Niet veel later gaat Fallie er vandoor en wordt neergehaald, rode kaart voor Madestein verdediger en een penalty. Weet Kono de kers op de taart te verzilveren. Nee de keeper haalt de bal eruit. De scheids vindt het welletjes en fluit af.

Door onderlinge resultaten van ploegen die gelijk stonden met Full Speed staat Full Speed weer op de derde plek een mooie plek na alle perikelen van de laatste weken.

Rest mij jullie allemaal prettige kerstdagen en de het beste te wensen voor 2017 en tot de nieuwjaarsreceptie op 14 januari 2017.

Jan

Een verloren wedstrijd op een onbespeelbaar en gevaarlijk veld
30-03-2017   15:16

Wanica Star - Full Speed

Is Full Speed in staat om de negatieve resultaten van de laatste weken te doorbreken? De velden zien wit en er is twijfel of het doorgaat, even bellen. Wanica Star denkt dat het afgekeurd gaat worden, maar de scheidsrechter moet beslissen dus toch maar op weg. We komen gelijk met de scheidsrechter aan die het veld goedkeurt, maar het is keihard en overal is het glibberen.

Dit speelt gedurende de eerste helft en zeker ook een groot deel van de 2de helft de wedstrijd parten. Wie blijft het beste op de been. Er zijn kleine kansjes aan beide zijden, voorzet Fallie gemist door Rick meer door gladheid. Wanica Star schiet een paar keer voorlangs.

25ste minuut Fallie krijgt de bal uit een opruimactie achterin en na goed doorzetten slaagt hij erin om de 0-1 aan te tekenen. Een mooie opsteker. Niet veel later gaat Fallie er weer vandoor en geeft hard voor en Siepie slaagt erin de bal binnen te lopen 0-2. Een grote kans op 0-3 wordt gemist en op slag van rust wordt de 1-2 gemaakt na het weggeven van ruimte om hard uit te halen.

De 2de helft moet Full Speed het gedeelte verdedigen waar het veld nog wit is van de rijp en tevens een grote glijplaat en Wanica Star is fanatieker. Een schot van afstand wordt nog gestopt maar de rebound van volgende corner wordt ingeschoten en het is 2-2.

Full Speed verdedigt en bij een spaarzame uitval gaat Fallie er vandoor en wordt in het strafschopgebied neergehaald. De scheids zegt: spelen van de bal, heel Full Speed is laaiend. Niet veel later wordt Rick met gestrekt been getorpedeerd en weer zegt de scheidsrechter de bal wordt gespeeld en zo volgen er meer dubieuze beslissingen en Full Speed is geïrriteerd en al snel komen de 3-2 en 4-2 ook door niet goed ingrijpen van Full Speed.

Full Speed probeert het nog wel, maar als Siepie ook in de zestien meter omlaag wordt getrokken en er weer geen straf volgt heeft Full Speed het wel gehad met de scheidsrechter, die wel heel erg op de hand van Wanica Star is. De 5-2 volgt ook nog maar Full Speed heeft het al opgegeven.

Volgende week SV Madestein thuis. Kunnen we dan nog een positief resultaat boeken zodat we nog met een positief gevoel de winterstop in kunnen en hopen dat na de winterstop de geblesseerden weer terug komen en we dan weer wat moraal op kunnen pakken.

Tijdens de winterstop ook een goede gelegenheid om na te denken hoe verder te gaan voor wat betreft opkomst op trainingen en wedstrijden.