Nieuws

Hele teleurstellende en onnodige nederlaag tegen directe concurrent VSC
22-03-2016   14:47

VCS 2 - Full Speed 5

VCS - Full Speed staat op het programma. Full Speed begon goed aan de wedstrijd en waren aanvallend meteen gevaarlijk.  Al vroeg in de wedstijd komt FS op 0-1 door Kevin boer die de bal netjes achter de keeper schiet na een goede voorzet van Siepman. Een paar minuten later krijgt FS een grote kans op 0-2 maar Sticks schiet tegen de keeper aan. Dan krijgt VCS een paar kansjes en dan is het toch ineens raak, VCS schiet vanaf de 16meter over Pietje heen. 1-1

Dan gebeurt er iets... wat nergens op slaat... Rick kopt de bal over de laatste verdediger heen, die vervolgens de bal met zijn hand de goal uitslaat... SCHEIDS!?!?! hoe is het... hij slaat hem met zijn hand de goal uit, waarop de scheidsrechter zegt : ik heb het niet gezien... (lekker bezig)...

2e helft

FS krijgt kans, na kans, na kans, na kans, na kans, na kans, na kans maar kan de bal er niet in krijgen. Dan is er ineens balverlies van FS en de bal wordt diep gegeven op de aanvaller van VCS, die 1 op 1 op Pietje afgaat en de bal er rustig in schiet. 2-1

Daarna heeft FS nog iets van 100 keer op goal geschoten maar het lukte maar niet... Kan er niet meer over zeggen, het was gewoon KUT!

Daan Volders

Vrij eenvoudige overwinning op een heel ander Delfia
10-03-2016   19:16

Delfia 2 - Full Speed 5

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Delfia op het programma. Het basiselftal leek totaal niet op het elftal uit de thuiswedstrijd in oktober 2015. Er stonden maar liefst acht spelers in de basis uit lagere teams. We wisten dus niet wat we er van moesten verwachten.

1e helft

Full Speed begon sterk aan de wedstrijd. Schoten van Stix, Falhaber en Jordie Troffen helaas geen doel. Na 20 minuten scoort Daan de 0-1 na slecht uitverdedigen van Delfia. Na dit doelpunt zakte Full Speed in, wat resulteerde in een aantal kansen van Delfia. In de 34e minuut werd het na een mooie aanval 1-1. Dit was tevens de ruststand.

2e helft

De 2e helft begon eigenlijk hetzelfde als de 1e helft. Een aantal grote kansen voor Full Speed leverde niets op, maar het was wel duidelijk dat er snel een doelpunt zou vallen. Na een diepe bal van Jordie op Falhaber werd het na een beheerst schot 1-2. Full Speed bleef doordrukken en maakte ook vrij snel de 1-3. Het doelpunt kwam wederom op naam van Falhaber. In de laatste minuut dacht Sander nog een mooie assist te geven, maar Jordie schoot de bal op de lat, waarna Boer hem uit de rebound binnen kon tikken, 1-4. Uiteindelijk zijn we 2e geworden in de 2e periode, wat misschien nog, mits ESDO kampioen wordt, recht geeft op de nacompetitie.

Komende zondag de wedstrijd tegen Oranjeplein-Postduiven. De uitwedstrijd eindigde in 2-2 en was misschien wel één van onze slechtste wedstrijden dit seizoen. We hebben dus iets goed te maken.

Jordie Richter

Veel wind, maar wel 3 punten tegen Foreholte
10-03-2016   19:07

Full Speed 5 - Foreholte 5

De wind heeft al sinds mensenheugenis veel voordelen. Zo wordt het gebruikt bij veel sporten zoals zeilen, kitesurfen en vliegeren. Ook is een krachtige wind goed voor het opwekken van elektriciteit, maar bij een potje voetbal is het vaak lastig spelen en kost het meer energie van de spelers.

Desondanks werd er toch afgetrapt tegen Foreholte met in de eerste helft de wind in het gezicht. Full Speed probeerde zoveel mogelijk over de grond te voetballen wat aardig lukte, waardoor we verschillende kansjes kregen. Ook Foreholte had een paar gevaarlijke doelpogingen, maar deze werden onschadelijk gemaakt

door de keeper en de verdediging . De grootste kans was voor Foreholte uit een corner, maar gelukkig liep de spits tegen de paal en ging de bal naast.

Tweede helft had Full Speed de wind in de rug. Falhaber maakte daar gelijk gebruik van door met een solo de 1-0 op het scorebord te zetten.  Doordat Full Speed druk op de tegenstander wilde zetten, was Siepman iets te enthousiast volgens de scheidsrechter en kreeg een gele kaart. Na ongeveer 15 minuten floot de scheidsrechter plotseling de wedstrijd af vanwege een blessure, gelukkig was de KNVB scheidsrechter van de wedstrijd ervoor bereid om het restant af te maken. Kort daarna werd de voorsprong vergroot door Rick 2-0 en 3-0. Helaas dacht Full Speed dat ze er al waren en gaf in korte tijd 2 doelpunten cadeau. 3-1 en de 3-2.  Gelukkig pakte Full Speed het gelijk weer op en was het Rick die voor de derde keer het net wist te vinden 4-2. Full Speed bleef aandringen met o.a. een schot van Schillemans op de lat, maar toch scoorde Foreholte weer 4-3. Falhaber maakte in de laatste minuten  ook zijn tweede van de dag 5-3.

Al met al een mooie overwinning met een leuke doelpuntrijke tweede helft voor de neutrale kijker. En nu voorbereiden op de Kerkpolderderby bij en tegen Delfia.