Nieuws

2-2 is een terechte uitslag tegen GSC ESDO
29-09-2015   10:28

Full Speed 5 - GSC ESDO 3

Een mooie voetbalzondag in september zonder trainer Paul, die een opstelling heeft achtergelaten. De wedstrijd begint met het zolangzamerhand traditionele voorstel rondje met de scheidsrechter maar eindelijk gaan we beginnen.

Allebei aftasten tot in de 6de minuut een snelle uitval van Full Speed die resulteert in een schot van Daan wat naast gaat. Even later gaat ESDO in de aanval en een schot wordt tot corner verwerkt, wat altijd billenknijpen is bij ons. De corner resulteert in een schot wat over gaat via de keeper. De volgende corner is het wel weer raak door niet alert verdedigen kan er ingekopt worden en is het 0-1.

Het lijkt wel of Full Speed wakker is geschrokken en vanaf de aftrap volgt een snelle aanval, die resulteert in een schot wat gestopt wordt. Enige minuten later volgt er een solo van een van de ESDO aanvallers die niet aangepakt wordt en alle ruimte krijgt om aan te leggen en dit ook doet, een knap schot in de verre hoek volgt en het is 0-2. Hebben we dit al niet eerder meegemaakt dit seizoen.

Full Speed pakt het toch weer op. Een corner variant met een schot wat over gaat. Full Speed krijgt kleine kansjes maar geen van allen treft doel, een vrije trap variant waarvan het schot naast gaat, een geblokt schot, een schot voorlangs tot in de 34ste minuut Falli een schot alsnog weet binnen te tikken en de aansluitingstreffer een feit is.

Full Speed heeft het betere van het spel wat in de 36ste minuut de gelijkmaker oplevert door een voorzet van Falli die door Arnoud netjes binnen wordt getikt. Full Speed krijgt nog wat mogelijkheden maar geen doelpunten meer, zodat we met 2-2 de rust in gaan.

Op basis van het laatste deel van de eerste helft zien we nog wel mogelijkheden om de wedstrijd binnen te halen met Dennis Schillemans in de spits, die Boer vervangt die wat last heeft. Ook ESDO heeft in de rust wat zaakjes aangepast en slaagt er bijna in de 5de minuut van de 2de helft in om de 2-3 te maken maar Kevin weet dit te voorkomen. ESDO heeft weer energie en dringt aan net als in het begin van de eerste helft, maar ook Full Speed komt er soms snel uit en weet Dennis te bereiken die de bal weet vast te houden maar geen echte kansen weet te creëren.

Halverwege een opstootje wat de scheidsrechter weet te sussen maar hoe zal het verder gaan. Laurens die zijn verjaardag opsiert met een gele kaart voor het wegtrappen van de bal. Er zijn wat kansjes, een corner van ESDO waarvan het schot door Kevin wordt gestopt, een snelle uitval van Full Speed over een aantal schijven en een schot van Daan wat gestopt wordt.

Het is wel duidelijk dat de ploeg die weet te scoren deze pot wint en allebei de ploegen proberen tot het eind om de volle buit binnen te halen. Een hachelijk moment waarbij Kevin de bal niet vast weet te krijgen en geassisteerd wordt door zijn verdediging.

Het blijft uiteindelijk 2-2 waar iedereen toch wel vrede mee heeft gezien het spelbeeld.

Volgende week op naar Foreholte in Voorhout.

Jan de Koning
Tevreden met een 2-2 gelijkspel na een 2-0 achterstand, al had er meer ingezeten!
21-09-2015   11:28

RKDEO 4 - Full Speed 5

Na de punten tegen GDA in Den Haag hebben moeten achterlaten kreeg Full Speed 5 deze week weer een nieuwe kans op succes. Dit keer moest er aangetreden worden tegen RKDEO, wederom op (niet geheel) onbekend terrein.

We hadden vandaag 14 man, wat dus 3 wissel betekende. Op de bank namen plaats bloedneus Ritz en 66,6 procent van het aanvalstrio van de week ervoor. De eerste helft was er een waar je erg veel over kunt zeggen,
maar met alle respect voor alle betrokkenen, er gebeurde weinig voor de doelen. De parmantig over het veld struinende strikt fluitende scheidsrechter trok vrij snel een gele kaart voor de nummer 8 van RKDEO. In mijn optiek was Full Speed wel iets sterker, echter misten we wat aanvallende stootkracht om daadwerkelijk tot goede kansen te komen. Ditzelfde gold eigenlijk ook voor RKDEO. Echter kregen zij het voor elkaar om een bal binnen te frommelen. Een hoge bal werd door Pietje die meer Laurens dan bal raakte niet voldoende weg gewerkt om gevaar te voorkomen. RKDEO dook wel op de afgevallen bal, waar Full Speed nog even afwachtte, en kon deze van dichtbij binnenwerken. 1-0. Helaas verloren wij in de eerste helft Sticks met een blessure en maakte Fallhaber dus al voor rust zijn opwachting.

Conclusie eerste helft, meer balbezit gehad en iets sterker, maar helaas krijg je daar geen punten voor.

In de tweede helft betraden ook Rick en bloedneus Ritz het veld. Op de bank werd Sticks gezelschap gehouden door Koontje en Sander had genoeg gezien en vertrok.

Al na enkele minuten werd strijdplan we gaan erop en erover schade aangedaan door wederom een hoge bal de 16 in. Bij de 2de paal kon de volledig vrijstaande RKDEO speler rustig binnenkoppen vanaf randje 5 meter. 2-0. Full Speed gaf echter niet op en ging in de achtervolging. De nummer 8 van RKDEO met reeds geel plante nog even wat noppen op de voet van Rick, en maakte ook nog in de rest van de wedstrijd zeker 2 geel waardige overtredingen maar de parmantige scheids had niet de ballen voor een tweede gele kaart. Snap ik ook wel, is allemaal erg eng en spannend. Overigens was hij niet partijdig, hij floot allebei de kanten op alsof we aan het dammen waren. En gaf Daan en Ritz in de tweede helft nog geel voor respectievelijk helemaal niks?? en het
wegschieten van een bal.

Maar goed. Al met al lag het niet aan de scheids, want na een actie op Fall die de hele dag al bij ongeveer elke actie zij het met lichte, maar wel met overtredingen werd tegengehouden, floot hij terecht voor een penalty. Deze werd door Rick gepromoveerd tot Goal. 2-1. Dat geeft de burger moed! Full Speed was op dit moment sterker dan RKDEO en kreeg hier en daar ook wat halve en goede kansen. Fallhaber prikte een bal naast de paal oog in oog met de RKDEO keeper maar een goal hing in de lucht. Enne daar kwam hij naar beneden. Boer pikte op de rand 16 de afvallende bal op, controleerde ennnnnnn schoot binnen!! 2-2. Terecht mag ik daarbij zeggen. Helaas konden we in de resterende tijd niet doordrukken. Helaas was Rick dergelijk aangeslagen,
en waren de wissels op dat we de tweede helft eigenlijk met een man minder speelden. Met 11 man fit had ik het wel willen zien! Er werden nog wat mogelijkheden gecreëerd maar helaas bleef het dus bij 2-2.

Op naar volgende week, waarin we hopen dat de opgelopen blessures bij Rick en Sticks meevallen!

Rick van der Valk
Full Speed start slecht en verliest met 3-1 van GDA
21-09-2015   11:17

GDA 3 - Full Speed 5

Na een klinkende overwinning in onze eerste wedstrijd in de 3e klasse stond vandaag GDA op het programma. Full Speed had door blessures en vakanties maar 12 spelers waaronder Stefan de K. die er alleen bij nood in zou komen.

Full Speed begon de wedstrijd in de volgende opstelling:

Kevin van P.
Daan - Jeroen - Dennis S - Dennis M
Sander - Jordie - Kevin B.
Stefan L. - Rick - Stefan F.

Wederom was er de kans voor Kevin van P. om dit seizoen goed te beginnen door een keer de toss te winnen, maar helaas zat het er weer niet in en mocht GDA de aftrap nemen. Full Speed begon uitermate slecht aan de wedstrijd door er niet fel in te gaan en de kaas van het brood te laten eten door GDA.

Halverwege de eerste helft was er een corner voor GDA, die er natuurlijk inging, omdat wij niet zo goed zijn in dode spelmomenten en rebounds. 10 minuten later keken we, helaas weer na een corner, tegen een 2-0 achterstand aan. Dit was tevens de ruststand.

Na de overheerlijke thee, zonder suiker helaas, maar voor sommige mensen ook wel goed, werd er door Full Speed fel begonnen aan de 2e helft en werd GDA naar achteren gedrukt. Dit resulteerde in kansen en mogelijkheden, wat uiteindelijk leidde tot een 2-1 stand door Rick.

Na deze aansluitingstreffer werd GDA nog verder naar achteren gedrukt en werden ze zelfs conditioneel overlopen, maar helaas werd een vrije trap in het voordeel van Full Speed slordig genomen waardoor GDA de 3-1 maakte en was de wedstrijd gespeeld.

Eindstand 3-1.

A.s. zondag gaan we weer vol voor de 3 punten tegen het ongeslagen RKDEO.

Gelukkig hadden we nog wat te vieren en hebben we de dag en avond gezellig afgesloten met een hapje en een drankje bij de oudste van het stel: Ritz.