Volg ons op facebook & twitter!

Full Speed wint met 2-1 van Velo!

Nieuws

Full Speed 5 stroef uit de startblokken na de winterstop, we verliezen met 3-2 van koploper GSC ESDO
15-02-2016   14:35

GSC ESDO 3 - Full Speed 5

Na ruim 2 maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld, werd het tijd om aan te treden tegen de trotse koploper uit onze competitie, ESDO. We zijn inmiddels alweer een maand in training dus dat gaf vol vertrouwen op een goede afloop.

De startopstelling:

Kevin P;

Laurens; Dennis S; Jeroen; Dennis M

Sander; Kevin B; Stefan S

Stefan F; Rick; Daan

Wellicht ingegeven door het koude en natte weer vandaag, opende beide partijen niet goed. Van beide kanten geen goed voetbal, veel balverlies en een hele snelle (kunst)grasmat. De eerste kans is wel voor ons, een schot van Rick rolt maar net naast. Helaas in de daaropvolgende minuut gaat het mis in de verdediging van Full Speed. Een aanval van ESDO vanaf de rechterkant wordt bij de tweede paal (volledig vrij) binnengelopen en zo staat er na een kwartier spelen 1-0 op het scorebord.

In het daaropvolgende kwartier zijn er een aantal mogelijkheden aan beide kanten, maar deze worden niet benut. Hierna lijkt ESDO in de 35e minuut op 2-0 te komen. Een aanval door het midden wordt op de borst van keeper Kevin geschoten, waarna de rebound wordt binnen getikt. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter af, waarmee Full Speed goed weg komt.

Dat komt ESDO niet, want één van de volgende aanvallen van Full Speed is raak. Een eerste aanval wordt door de keeper nog onschadelijk gemaakt. Hij is echter volstrekt kansloos op een fenomenale kopgoal van Stefan Siepman. Een mooie, vlotlopende aanval via Rick in de diepte naar Stefan Falhaber wordt diagonaal ingekopt door misschien wel de kleinste man van het veld. Maar wat kwam ie hoog! Een geweldige goal net voor rust dus...

Op naar de thee

Na de rust starten we met 2 verse en gretige wissels, Jordie en Arnoud komen erbij en Stefan S en Laurens gaan eruit. Full Speed komt dit keer goed los wat na rust resulteert in een serie aanvallen. Helaas ontbreekt de eindpass. En dan komen de wetten van de voetbal weer voorbij, het eerste echte gevaar na rust voor onze goal levert ESDO direct een doelpunt op. In onze verdediging wordt niet adequaat gereageerd waardoor er wederom relatief vrij ingeschoten mag worden en het schot laat Kevin kansloos, 2-1 en we kijken weer tegen een achterstand aan.

Maar waar we een patent op hebben is om wedstrijden om te keren, daar waar het de stand betreft. Menig wedstrijd hebben we dit jaar achter de feiten aangelopen, maar het lukt ons vaak om de rug te rechten, terug te knokken en langszij te komen. Dit laatste gebeurd wederom want een vrije trap wordt door Rick tot doelpunt gepromoveerd na (de zoveelste) handsbal van ESDO. Gelukkig floot de scheidsrechter dit keer wel en mede door de keeper die wat te ver in de korte hoek stond, schiet Rick de bal in de verre kruising en staat de kraker weer gelijk, 2-2.

De laatste 20 minuten geeft Full Speed vol druk, zet het nog meermaals aan om de winst weg te trekken. Vele aanvallen resulteren echter niet in de zo gewenste 2-3. Zo gaat een schot van Rick voorlangs, is een voorzet van Stefan F net te hoog voor Rick en zelfs een snel uitgevoerde counter via Stefan F levert niets op.

En het enige wapenfeit wat nog uit de tenen van ESDO komt, levert hen wel een doelpunt op. Er zijn eerst wat hachelijke momenten, maar Full Speed lijkt op te ruimen. Een interceptie zorgt er helaas voor dat de bal bij de sterke spits komt en hij schuift de bal onder Kevin door en zo wordt het 3-2.

Met de laatste krachten probeert Full Speed nog de gelijkmaker te forceren, maar deze blijft helaas voor ons uit. Al met al een terechte nederlaag, maar wel met de kanttekening dat er meer te halen viel. Volgende week krijgen we onze revanche thuis tegen Foreholte en deze wedstrijd kan wel eens belangrijk worden voor de tweede periode.

Het beloofd weer een mooie pot te worden, voor in de agenda 21-feb: Full Speed - Foreholte 14:00 op Sportpark Kerkpolder, tot dan!

Ook de cijfers zijn weer terug en hieronder zie je de stand geupdate na de wedstrijd tegen ESDO.

Kevin Boer

De balans
11-12-2015   16:00

Full Speed 5 - RKDEO 4

De Sint is weer teruggekeerd naar Spanje. En de benodigde pepernoten en chocoladeletters zijn er door Full Speed 5 opgegeten. Tijd om deze aangekomen kilo's eraf te sporten door een wedstrijd tegen RKDEO te spelen. Ik zeg een wedstrijd, maar ik bedoel de topper in de 3de klasse D. Deze vorige editie eindigde in 2-2 en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Voor de start van de wedstrijd werd Full Speed 5 onaangenaam verrast. Onze vaste grensrechter Gerard Meijer mocht deze wedstrijd niet vlaggen. De reden was, omdat hij geen lid is van de KNVB. Een aderlating voor Full Speed 5.

De scheidsrechter kent wel haar regels. Tenminste buiten het veld, want voor de rest was zij een bang hertje. Een hertje dat 11km heeft rondgehuppeld en geen mannelijke beslissingen durfde te nemen.

Enfin, ik heb het handboek competitiezaken amateurs 2015/2016 er op nageslagen. Op bladzijde 64 komt het onderwerp arbitrage naar voren:

ARBITRAGE 4.1
In onderstaande paragrafen is een aantal belangrijke onderwerpen voor scheidsrechters opgenomen. Voor alle overige onderwerpen over scheidsrechterszaken verwijzen wij u naar het Handboek arbitrage amateurvoetbal.
4.1.1 Algemene bepalingen wedstrijdleiding
1. Het bestuur amateurvoetbal stelt de scheidsrechters aan bij wedstrijden in de categorie A.
2. Het bestuur amateurvoetbal stelt de assistent-scheidsrechters aan in de Top- en Hoofdklasse mannen veldvoetbal, eredivisie en 1e divisie A- en B-junioren en de Eredivisie vrouwen.
 3. Het bestuur amateurvoetbal stelt 4e officials aan in de Topklasse mannen veldvoetbal en de Eredivisie vrouwen.
4. Het bestuur amateurvoetbal is bevoegd KNVB assistent-scheidsrechters aan te stellen in de eerste klasse en lager mannen veldvoetbal en Topklasse en lager vrouwen veldvoetbal.
5. Het bestuur amateurvoetbal is bevoegd bij wedstrijden in de categorie B KNVB scheidsrechters en assistentscheidsrechters aan te stellen.
6. De aanstelling kan altijd worden ingetrokken. a. Voor het leiden van wedstrijden van senioren moet een scheidsrechter of assistent-scheidsrechter minimaal 18 jaar zijn. b. In afwijking van het onder a bepaalde kan ook een scheidsrechter van minimaal 16 jaar een wedstrijd van senioren leiden, mits hij met goed gevolg de Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS) of een daarmee gelijkgestelde opleiding heeft afgerond.
7. Indien de KNVB geen scheidsrechter of assistent-scheidsrechter heeft aangesteld is iedere vereniging verplicht te zorgen dat een lid van de KNVB, als scheidsrechter of assistent-scheidsrechter, optreedt bij door haar te spelen wedstrijden.
8. Degenen, die door de KNVB met de wedstrijdleiding belast zijn, kunnen voor de gemaakte reis- en verblijfkosten een vergoeding ontvangen volgens door het bestuur amateurvoetbal vastgestelde normen.

Voetbal is de grootste sport van Nederland. Miljoenen mensen beleven - zowel actief als passief - plezier aan voetbal. Wij zijn er voor iedereen die wil voetballen, vermeldt de KNVB op de website.

Maar met zulke regels gaat de lol er gauw af..

Ik ga weer door met het verslag van de wedstrijd. Het was lastig voetballen door de aanwezige wind. En er kwamen niet veel kansen. De 1-0 van ons kwam van de schoen van Kevin Boer. Na een karate-achtige trap viel de bal de goal in en werd de goal door de scheidsrechter toegekend. Dit had de scheidsrechter goed gezien. Later werden haar haviksogen en besluitvaardigheidvaardigheden getest. Stefan Falhaber was doorgebroken en liep het penaltygebied in. Hij werd onderuit gehaald en daarnaast werd een scoringskans ontnomen. Rood en een penalty!

Tot ieders verbazing, ook die van de mannen van RKDEO, gaf mevrouw een vrije trap en geen kaart. Dit was een essentieel moment in de wedstrijd. Later zal de scheidsrechter aangeven, dat ze tijdens het fluiten er niemand tegen haar aan mag praten. Dit omdat zij zich niet kan focussen op de wedstrijd. Gelukkig vertelde ze aan het einde van de wedstrijd, dat ze 11 kilometer heeft gelopen. Chapeau! Wellicht overwegen om op hardlopen te gaan?

In het vervolg van de wedstrijd verlegde RKDEO het spel en kwam er een voorzet. Deze voorzet werd afgeketst en de bal viel voor een speler van RDKEO. Die schoot de bal van 16 meter in de goal, 1-1.
Alles was mogelijk en het ging gelijk op. Helaas moest Kono in de tweede helft vanwege een blessure naar de kant en Jordie kwam het veld in. Wij hadden geen wissels meer. Laurens was geblesseerd, Dennis Meijer kwam in brandweeruniform kijken en Stefan Siepman was in Cuba.

In de tweede helft kwam het erop aan. Alleen dit beeld werd anders. RKDEO voetbalde makkelijk en fysieke duels werden door Full Speed verloren. Vandaag bleken wij geen Spartanen te zijn. Spartanen die als goed getrainde vechtmachines het duels winnen en dodelijk zijn voor de goal. RKDEO wisselde vervolgens hun vierde of vijfde speler. Wij hadden geen wissels meer en bleven via onze speelwijze doorgaan op jacht naar de 2-2.

Helaas konden wij geen potten breken en uiteindelijk verloren wij terecht met 1-2.
Als de penalty was toegekend en een rode kaart werd getrokken, verliep de wedstrijd anders. Als Gerard Meijer een Full Speed 5 shirt aan had gehad, had hij de gasten van RKDEO opgevreten. Als de scheidsrechtster een lul had, was het een scheidsrechter. Maar helaas "als" en "stel dat", tellen niet in het voetbal.

Na twaalf wedstrijden te hebben gespeeld in de derde klasse, kunnen wij de balans opmaken. Wij mogen over ons debuut in de derde klasse trots zijn. Niemand van ons had na het kampioenschap in de vierde klasse, dit resultaat durven dromen. Full Speed 5 op de vierde plaats in de competitie. Full Speed 5 staat tweede in de strijd voor de tweede periodetitel. Wij zijn een gewaagde tegenstander die voor niemand bang hoeft te zijn. Op naar een succesvolle tweede seizoenshelft!

Hieronder volgen nog de cijfers voor onze Man of the Match verkiezing van de afgelopen 2 wedstrijden!
Sander Nieuwpoort
Escamp uit, altijd lastig!
11-12-2015   15:25

Escamp HSV 2 - Full Speed 5

Vorige week zondag stond de uitwedstrijd tegen Escamp op het programma. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop en een gedeelde eerste plaats in de tweede periode gaan we met veel vertrouwen naar Den Haag toe. Het weer is net als de week ervoor niet best, veel wind en regen maar er gaat toch gevoetbald worden.

Escamp laat aan het begin van de wedstrijd zien dat ze overal op het veld er kort bovenop zitten en ze zetten ons snel onder druk. Gelukkig komen we de eerste paar minuten met wind tegen goed door en is onze eerste uitval direct gevaarlijk en ook gelijk een goal! Arnoud wordt diep gestuurd aan de linkerkant, hij komt naar binnen, speelt af op Daan en Daan schiet de 0-1 in!

We zitten er na die eerste goal meteen goed in en voetballen makkelijker onder de druk uit. Ook onze tweede aanval is gevaarlijk, alleen levert deze net geen doelpunt op. Het schot van Kevin wordt gestopt. Even later is het wel weer raak, na een vlot lopende aanval komt de bal via Daan en Arnoud uiteindelijk bij Kevin aan en hij scoort de 0-2. Escamp geeft na deze 0-2 niet op en blijft proberen om het ons moeilijk te maken. Via een steekpass kan de spits alleen op Pietje aflopen, maar Pietje staat zijn mannetje en stopt de inzet van de spits met uitstekend keeperswerk! Het blijft dus 0-2 en de wedstrijd gaat op en neer.

Full Speed blijft goed de ruimte achter de verdediging gebruiken en ook bij de volgende aanval ontstaat er een gevaarlijke situatie voor het doel van Escamp. Na goed doorgaan vanuit een ingooi, krijgt Arnoud de kans en hij scoort de 0-3! Escamp blijft met een aantal goede individuele spelers aanvallen en ze krijgen ook kansen. Bij een corner die in de 5meter beland wordt de bal niet goed weggewerkt en valt hij voor de voet van een van de Escamp spelers. Hij twijfelt niet en knalt de bal in de korte hoek binnen, 1-3!

De rest van de eerste helft krijgen wij de beste kansen en moeten we eigenlijk verder uitlopen, maar dit gebeurt niet. Het blijft bij 1-3, waar we overigens wel tevreden over moeten zijn. De eerste aanvallen van onze zijde werden allemaal omgezet in een doelpunt en dat is iets wat lang niet altijd gebeurd..

De tweede helft hebben we wind mee wat ervoor zorgt dat wij nu Escamp onder druk kunnen zetten. Ze komen er zelf niet echt meer uit, omdat er een aantal spelers bij zijn die niet echt samen spelen en zich telkens vastlopen op de FS verdediging. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft vindt al zeg ik het zelf de mooiste aanval van de wedstrijd plaats. De bal wordt vanuit achterin rondgespeeld en binnen 4 balcontacten (Koning naar Jordie, Jordie naar Arnoud, Arnoud naar Falhaber & Falhaber die afrond) ligt de bal aan de andere kant in het netje! Prachtige bekroning op een goede wedstrijd, en de 1-4 staat op het bord!

De rest van de tweede helft spelen we rustig uit, Escamp kan niet echt meer gevaarlijk worden. Wij zelf krijgen nog een aantal goede kansen, maar die worden niet benut. Ook schiet Daan vanaf de linkerkant nog een keer vol op de lat, een paar centimeter lager en het was weer feest, maar je kan niet altijd 6 gooien.

Het blijft dus bij 1-4 en al met al mogen we hier tevreden mee zijn. We blijven bovenaan meedraaien in de 2e periode en ook in de stand doen we het goed en hebben we de aansluiting met de top te pakken.