Volg ons op facebook & twitter!

Full Speed wint met 2-1 van Velo!

Nieuws

Full Speed 5 begint nieuwe competitie goed en start met klinkende overwinning op Wanica Star
07-11-2016   21:56

Na een redelijke bekerserie met wisselende resultaten (gelijkspel tegen DHL, winst tegen Delfia en verlies tegen Den Hoorn) was het nu eindelijk weer tijd voor de start van de nieuwe competitie. Het belooft dit jaar weer een spektakel te worden, want de boys van Full Speed 5 zijn ook dit jaar weer gebrand op goede resultaten, met als minimale doelstelling het behalen van een periodetitel.

Om ons alvast voor te bereiden op dat feest, besloot onze Geer tot het geven van zijn eerste versie van "Geer en more – Over de vloer" Jawel, onze leider kreeg er weer een jaartje bij en dat werd feestelijk gevierd bij huize Meijer met wat drankjes en een heerlijke BBQ. Met de nodige krachtvoer in ons lichaam, en de drankjes voor flexibele bewegingen zou je toch denken dat dit moet gaan leiden tot een goed resultaat tegen Wanica Star.

Ruim op tijd voor de wedstrijd melden onze 12 fitte spelers zich op Full Speed voor de eerste krachtmeting van deze competitie. Wegens blessures en overige ongemakken konden Jordie, Koning en ondergetekende vandaag niet meespelen. Gelukkig bleven er genoeg fitte en gemotiveerde spelers over en zo werd de wedstrijd aangevangen. Maar niet zonder een nieuw strategisch strijdplan van onze manager. Na deze ontvouwt te hebben, werden de volgende 11 spelers richting veld 2 gestuurd:

Pietje

Ritz Jr, Ritz Sr, Dennis S en Dennis M

Stefan S, Rick en Sander

Stix, Fallie en Daan

Gemotiveerd startend vanuit de wissel: Arnoud

Full Speed begint de wedstrijd voortvarend en komt al in de 2e minuut op voorsprong. De eerste poging van Rick vliegt nog naast/over, maar bij de 2e kans is het direct raak. Een lage strakke voorzet van Rick wordt bij de 2e paal netjes binnengelopen door Stix, een lekker begin! Daarna golft het spel een beetje heen en weer en door slordig spel aan de kant van Full Speed komen de gasten van Wanica Star wat beter in de wedstrijd. Ze hebben een licht overwicht met wat mogelijkheden en kansen maar deze worden gelukkig te onzorgvuldig afgerond of sterven in schoonheid tegen de staander/dwarsligger.

Vervolgens slaat Full Speed in de 20e minuut genadeloos toe. Een aanval over de linkerkant resulteert in een halve voorzet van Daan welke gemist wordt door hun laatste man. Daarachter bevind zich ons goudhaantje Stix die de bal oppikt, controleert en hard langs de goalie jaagt en daarmee de stand op een comfortabele 2-0 brengt. Na deze goal is het Full Speed dat het spel volledig in handen neemt. Er worden goede aanvallen opgezet, welke resulteren in mooie kansen en blijdschap bij het toegestroomde publiek. Waar Fallie onze gasten nog een vleugje hoop geeft door een mooie counter met Daan niet af te ronden, is het dit keer een dood spelmoment in ons voordeel wat de wedstrijd op slot doet gaan. Een korte variant genomen door Rick wordt ge-wel-dig in de rechterhoek geplaatst door Stefan S. De bal draait zelfs nog wat weg bij de keeper wat de goal enkel maar een nog fijner aanzien geeft. Full Speed op rozen, op het half uur staan we met 3-0 voor. Op slag van rust komen we zelfs nog op 4-0 door Fallie die netjes wordt bediend door uitblinker Stix en de bal beheerst in de rechterhoek schiet.

Hierna fluit de scheidsrechter voor de thee. En WÁT voor thee dit keer!! Onze begeleider Jan, lichtelijk gepikeerd dat niet Full Speed 5 op het 1e veld mocht aantreden, maar toch ons 1e elftal, nam op gepaste wijze wraak door de natjes voor de neus van de selectiespelers (en begeleiders!) weg te kapen. Dit leverde in de spelerstunnel wat commotie op, maar werd op gepaste wijze gerepareerd door diezelfde Jan en de wedstrijdleider van ons 1e elftal.

Wat er in de thee heeft gezeten weet helaas niemand, maar de 2e helft was werkelijk niet om aan te hachelen. Full Speed dat allang de buit binnen had, leek het wel te geloven en de spelers van Wanica Star geloofden het ook wel en wilden het liefst zo snel mogelijk terug.

Een korte samenvatting van de 2e helft:

-Nieuwe impulsen aan de kant van Full Speed, Arnoud vervangt in de rust Fallie

-Stix verdient bijna een strafschop, helaas wordt de bal net buiten "de 16" gelegd door de scheids, vrije trap eindigt in de netten achter het goal

-Ritz Sr mist een enorme kans op 5-0 door de bal van ongeveer 3 meter met zijn linkerbeen naar de A4 te schieten.

-Na 70 minuten helaas de 4-1 voor Wanica Stars na een slecht verwerkte corner (toch weer een dood spelmoment helaas)

-Ritz Jr test keeper Pietje die gelukkig gered wordt door de paal

-Counter via Daan, schot van Stefan S, gepakt door de keeper

-Een NdJ achtige overtreding op Rick die gelukkig opspringt waardoor hij in ieder geval zijn 2 benen behoudt.

-Nog wat stevige overtredingen aan de kant van onze gasten, waardoor de scheids de kas van de KNVB nog wat kan spekken door 3 of 4 gele kaarten te geven

-Een last-minute goal van Daan waardoor de eindstand gezet wordt op 5-1 na een mooie onderschepping

Al met al een dikverdiende en mooie overwinning met als beloning de pole-position voor de 2e speelronde. We staan op een mooie 1e plaats en hopen deze volgende week te verdedigen wanneer we om 11.30 aantreden tegen Madestein 2.

Kevin Boer

Start van seizoen 2016-2017
07-11-2016   21:48

Het seizoen start met een week met 3 bekerwedstrijden.

De eerste wedstrijd tegen DHL 2 volgt nadat er een training is geweest en een dag ervoor een vrijgezellen party is geweest voor Pietje en een aanstaande vader in ons midden. Het is qua weer een dag met heel veel regen en dit zal later de grote spelbreker blijken.

Onze senior in het elftal heeft in de zomerpauze niet stil gezeten en komt met een verrassing, een officieel uittenue met reclame van zijn bedrijf "MOOI RECLAMEWEK". Welk senioren team wat geen selectie-elftal is heeft dit. Geweldig!

Nu de wedstrijd.

DHL is al drie weken in training en wij hebben net een vakantie losloop training achter de rug en tactisch gaan we door op het raamwerk van vorig jaar. Full Speed gaat er ondanks de regen energiek tegenaan en dat resulteert in een 0-1 in de 12de minuut van de voet van Rick. DHL is nog amper op onze helft geweest en al nauwelijks gevaarlijk, daarom is het frustrerend dat nog vrijwel dezelfde minuut het eerste serieuze schot er direct invliegt, 1-1.

Full Speed pakt de draad weer op en een paar minuten later schiet Jordie de 1-2 binnen.  DHL gaat wat meer druk zetten maar Pietje reageert goed op een aantal schoten ondanks de zware benen van de avond daarvoor.

Het spel gaat op en neer en de regen begint weer met bakken uit de hemel neer te dalen. De bal rolt nauwelijks meer en het wordt lastig om te voetballen. Op slag van rust krijgt DHL een corner en Full Speed krijgt de bal amper weg en de bal valt letterlijk voor de voeten van een DHL-er, die direct uithaalt en de 2-2 is een feit.

Even later komt de rust. Het is wel duidelijk dat goed voetbal op het kunstgras veld de 2de helft lastig wordt, de bal rolt niet meer en valt dood op het veld. Na enig overleg wordt besloten op de wedstrijd te staken wegens weersomstandigheden. Full Speed stelt voor om 2-2 als eindstand op het formulier te zetten, maar de scheidsrechter en DHL gaan hier niet in mee. De wedstrijd wordt gestaakt en zal later uitgespeeld moeten worden.

Al met al een raar begin van het seizoen 2016-2017, maar als we iedere week zo voetballen zoals we de eerste helft hebben gedaan, hebben we er alle vertrouwen in dat het weer een mooi seizoen zal worden, zeker als het aantal ontbrekende speler weer instromen.

Donderdag volgt de wedstrijd uit tegen Delfia, dan waarschijnlijk na een warme zomerse dag met andere omstandigheden.

Jan

Full Speed 5 met 2 gezichten
12-04-2016   14:44

WIK 2 - Full Speed 5

Vandaag 10 april speelt Full Speed 5 de wedstrijd tegen het Haagse Wik. De wedstrijd stond om 10 uur op het programma in het Haagse Zuiderpark. Echter bleek toen de beide elftallen op het veld stonden de scheidsrechter verkeerde informatie had gekregen van de KNVB en de wedstrijd dus 20 minuten later begon dan de planning.

Uit de stand in de competitie zou je zeggen dat FS hier niet zo veel moeite mee zou moeten hebben. Maar helaas!!! 2 minuten na de aftrap stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Na een snelle uitbrak van vooral de 2 buitenspelers van WIK stond de brilstand al niet meer op het scorebord.

FS moest nu gelijk al vol op de aanval om dit recht te zetten. Alleen was het FS die het tempo niet op kon schroeven waardoor er eigenlijk niks gebeurde. En dat WIK makkelijk stand hield lag vooral aan het spel van de uitploeg. Uiteindelijk in de 22e minuut het eerste schot van Rick die door de keeper wordt gered. Verder dan dat kwam het niet.

In de 38e minuut misschien dan, als Stix bijna op de doellijn staat en hem er ook niet in krijgt en de keeper met een snelle hervatting de bal in het spel brengt naar de snelle aanvaller van WIK. Pietje is te laat en de 2-0 staat op het scorebord, 20 seconden na de kans van FS ligt die er helaas in aan de andere kant, 2-0!!!

Kan FS het tij nog keren is de vraag?

Vlak voor rust is het gelukkig J Ritz die de bal erin krijgt en dan toch 2-1 maakt.

RUST 2-1

Na wat wissels en vooral conclusies dat het niet de tegenstander is die het FS moeilijk maakt maar eigenlijk FS zelf gaan we met goede moed de 2e helft in. Sneller, agressiever en beter spelend komt FS uit de startblokken. Waardoor er een voorzet komt, maar helaas wil FS het te mooi doen en de bal gaat niet in de goal.

In de 8e minuut is het Kevin Boer die een rebound tot schot over het doel verwerkt . Dan een wapenfeit van WIK maar Pietje voorkomt de 3-1. Full Speed geeft meer druk maar nog geen goede kansen. Dan misschien een corner die de gelijkmaker kan opleveren maar helaas is het Dennis M die de de bal op de paal kopt. 15e minuut van de wedstrijd is het de fout van de keeper van WIK die de 2-2 had moeten zijn maar hij gaat net voorlangs.

Weer een uitbraak van WIK die daar op volgt en gelukkig kan FS die onschadelijk maken door dit keer wel een op tijd komende Pietje.

Dan in dezelfde minuut eindelijk een goede bal van Dennis M op Falhaber die de bal beheerst afmaakt. Eindelijk 2-2.

FS gaat op zoek naar de winst en zet meer druk op de tegenstander. Arnoud geeft een goede bal in de loop van Jordie en die schiet de 2-3 langs de keeper. Daarna komt WIK iets meer naar voren voetballend maar tot kansen komt het niet.

Na een goede aanval van FS waaruit een voorzet wordt gegeven van Jordie op Stix die de bal beheerst aanneemt en hem dan in de linker bovenhoek schiet na lang twijfelen maar dus wel scoort 2-4.

Hierbij is het verzet van WIK gebroken en gebeurt er niet veel meer. Nog even goed doorzetten van FS in de laatste minuut, waaruit de 2-5 valt door Kevin Boer. Dit wordt tevens de einduitslag.

Vooral de eerste helft vergeten na deze wedstrijd en voortborduren op de 2e helft die beter was.

Volgende week gaan we op jacht naar de 3e plaats maar dan moet de horde die Escamp heet genomen worden.

Een technisch goede ploeg, maar als je kort op de tegenstander zit en ze niet in hun spel laat komen moet dat zeker te doen zijn voor deze mannen.