Veel kansen, maar een penalty beslist de wedstrijd!

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Velo 5 op het programma. Full Speed begint in de volgende opstelling:

Laurens - Dennis S - Stefan de K - Dennis M

Arnoud - Kevin B. - Jordie

Stefan F - Rick - Daan

Wissels: Jeroen en Stefan L.

Door een riskante bal van een Full Speed speler dwars door het midden is de 1e kans van de wedstrijd voor Velo. In de 9e minuut van de wedstrijd is ook de eerste kans voor Full Speed te noteren. Voorzet van de voet van Stefan F land op het hoofd van Rick, maar deze kopt jammer genoeg net naast.

Full Speed komt beter in de wedstrijd en krijgt enkele goede mogelijkheden maar steeds word er naast geschoten of staat de keeper in de weg. In de 20e minuut krijgt Velo een corner maar de bal word weggekopt door Meijer. Enkele minuten later een handsbal van een Velo verdediger wat resulteert in een vrije trap. Falhaber legt aan en schiet in de muur. Resultaat 1 geblesseerde nadat deze de harde vrije trap tegenhoudt met zijn buik.

De 32e minuut: Corner voor Full Speed. Jordie neemt de corner op de befaamde paarden manier. Stefan de K schiet, maar helaas net naast. Vlak voor rust krijgt Velo nog 1 kans op de openingstreffer, maar de bal wordt op de lat gekopt en zo gaan de beide ploegen de rust in met 0-0.

De 2e helft begint met de wissels. Laurens en Kevin eruit en Jeroen en Stefan L erin. Full Speed begint sterker aan de 2e helft en creëert enkele kansen die helaas allemaal het doel niet treffen. In de 51e minuut wederom een corner genomen in de paarden variant door Jordie. Ditmaal is niet Stefan de K het eindstation, maar Dennis S. Ook deze poging wordt geen succes.

De 60e minuut krijgt Velo een grote kans een schot van rechts wordt maar ternauwernood corner getikt door Kevin van P.

Uiteindelijk weet Full Speed toch te scoren. Stefan F wordt diep gestuurd vanaf het middenveld, maar voordat hij aan kan leggen wordt hij gevloerd in de 16. Penalty Full Speed. Stefan de K mag aanleggen. Zekerheidje 1-0!!

Hierna krijgt Full Speed nog een legio aan kansen die allemaal worden gemist of te slordig worden uitgespeeld. Het wordt hierdoor onnodig spannend, maar Kevin van P weet voor de 2e keer dit seizoen de nul te houden.

Eindstand 1-0.

Dennis Schillemans

Bij deze ook weer een nieuwe tussenstand voor de MOTM verkiezing!

De wind had weer een sterke invloed, maar gewonnen werd er!
30-03-2016   17:12

Full Speed 5 - Oranjeplein Postduiven 2

Op de 2e paasdag stond de inhaalwedstrijd tegen Oranjeplein op het programma. Deze was eerder door een tekort aan Oranjepleiners afgelast en moest nu dus op deze 2e paasdag gespeeld worden.

Het KNMI had voor de grap maar weer code geel afgekondigd wat concreet betekende dat het weer fucking hard waaide. Dit is nu al de zoveelste keer dat we met dit soort omstandigheden moeten spelen. Concreet kan alleen god hier iets aan doen... irritant is het wel. De wind zou dan ook het beeld van deze wedstrijd zeer beïnvloeden. In het kort, de eerste helft met wind tegen was het moeilijk, de tweede helft met wind mee was het een stuk minder moeilijk.

Dus... Na de minuut oorverdovende stilte waarin voor oppergod Johan. Die magisch genoeg tijdens deze minuut zelf zijn laatste dribbel nog maakte maar strandde op Laurens barste het voetbalfestijn los. al binnen een minuut of 3 gaf gelegenheidslinksbuiten Jordie (#nr14) een goede bal voor op Rick, die deze door een combinatie van wind en onkunde maar half raakte. Grote kans maar geen goal. Kort daarna een Oranje corner die ver bij de tweede paal eindigt, welke door een spies a la van basten de goal in wordt geschoten. Ik sluit hierbij niet uit dat de wind er iets mee te maken had. Gelukkig zijn wij immer veerkrachten en kon Stefan "dek die stier" Fallhinho snel voor de 1-1 zorgen nadat hij weer eens 200 x zo snel als zijn tegenstander was. Overigens werd de 1e helft, en de tweede ook gekenmerkt door een ouderwetse clubgrensrechter... laten we hier niet te veel woorden aan vuil maken. Aan allebei de kanten een afgekeurde goal, en vooral aan de kant van Full Speed zeker 5 opgelegde kansen verder was het rust.

De tweede helft, nu met wind mee begon met een duidelijk overwicht voor FS. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat Oranjeplein in de eerste 10 a 15 minuten de middenlijn niet eens heeft gezien. Dit resulteerde na weer wat gemiste kansen gelukkig toch in de 2-1 van Kevin Boer. Helaas besloten we toen dat we klaar waren en gaven Oranjeplein nog wat hoop. Ondanks dat het Oranjeplein toegestaan werd, de doorgebroken Stier onderuit te halen (#nooitroodtegenFS5) en dat het grensje ook de tweede helft lekker op dreef was lukte het in het laatste

kwart dan eindelijk om de 3-1 te maken. El torro rosso op Mohgreb14, Jordie op Rick en het was gedaan met deze wedstrijd. Het slot akkoord was voor Arnoud die heel toepasselijk een Cruyfje deed. Dat wil zeggen een lange bal door de wind gedragen per ongeluk tot doelpunt promoveren, maar tellen deed ie natuurlijk zeker! 4-1, tog weer die 1 en die 4, ja, het was net alsof Johan er bij was.

Rick van der Valk

MOTM overzicht t/m 20-03-2016
25-03-2016   13:57

Hierbij een nieuw overzicht van de 'Man of the Match' verkiezing! Het overzicht is bijgewerkt tot en met de wedstrijd tegen VCS.