Nieuws

Meer dan een gelijkspel zit er niet in tegen Oranjeplein-Postuiven
02-11-2015   12:35

Oranjeplein/Postduiven 2 - Full Speed 5

Vandaag staat de ochtendwedstrijd Full Speed tegen Oranjeplein-postduiven op het schema. Wanneer we de statistieken 'ochtendwedstrijden' er op naslaan, is al gauw te zien dat Full Speed hier niet zo goed scoort. Bijna alle wedstrijden die FS 's ochtends speelt hebben ze gelijkgespeeld of verliezen ze.  Zal Full Speed er vandaag in slagen dit te doorgronden en een overwinning er uit weten te slepen.

De voorbereiding begon al rommelig, er waren een aantal spelers die het complex van Oranjeplein-postduiven niet konden vinden. Ook bij de tegenstanders begon de voorbereiding rommelig, de keeper bleek een verlopen pas te hebben waardoor die niet mocht spelen. Daardoor ging er een speler op het doel. Gelukkig kon al gauw de wedstrijd beginnen. FS begon met een kans in de eerste minuut. Helaas kwam Oranjeplein-postduiven al snel op voorsprong met een afstandsschot, en kon FS beginnen om de achterstand weg te werken. Na een aantal kansen van beide kanten en vooral rommelig en niet goed voetbal was daar toch de gelijkmaker.

Althans dat is wat iedereen bij FS dacht. De grensrechter had na wat commentaar van zijn eigen spelers alsnog de vlag in de lucht gestoken, waarna de scheidsrechter het doelpunt afkeurde.  Gelukkig kwam FS net voor rust alsnog langszij, na een goede voorzet van Jordie was het Rick die zijn 7de doelpunt maakte.

Na de rust begint FS sterk aan de 2de helft met een aantal kansen. Na een voorzet van Dennis M raakte Daan de bal net niet goed genoeg waardoor de bal voor het doel langs ging. De druk op Oranjeplein-postduiven werd opgevoerd. Ondanks dit kwam FS niet verder dan een kopbal van Jeroen en een gestopt schot van Jordie. Er kwam meer ruimte aan de rechter kant waardoor Daan een aantal keer gevaarlijk kon doorbreken maar wederom bleef de goal uit. Laurens profiteerde ook van de ruimte en kon de bal goed voorgeven, Rick kon de voorzet niet lekker verwerken wat resulteerde dat de bal over het doel ging.  Na een gemiste kans van Oranjeplein-postduiven kan FS snel uitbreken met Rick die Daan in de loop aanspeelde en op snelheid richting de 16 meter waar die schoot. De keeper stopte het schot.

Door het tijdelijk uitvallen van Kevin B i.v.m. een tik die hij op zijn hoofd had ontvangen moest FS even met 10 man spelen dit resulteerde in de 2-1 en leek het er op dat de wedstrijd voorbij was. Niets was minder waar, door achterin een op een te gaan spelen nam de druk op de tegenstander toe. Een goede kopbal van Rick (na voorzet van Laurens) kwam FS bijna op gelijke hoogte, maar die leek er maar niet in te willen gaan. Gelukkig kon Daan vlak voor tijd de bal in het doel schieten na een goede rush over het veld. Hierdoor werd het 2-2, dit resulteerde ook gelijk in de eindstand.

Wat weer gebleken is, is dat Full Speed 5 niet hun sterkste wedstrijden 's ochtends speelt. Over twee weken speel Full Speed weer thuis om 14:00 en gaan ze weer hun best doen om de 3 punten thuis te houden.

Laurens Ritz

Delfia wordt met 6-1 opzij gezet
02-11-2015   12:30

Full Speed 5 - Delfia 2

Op 11 oktober hebben we gespeeld tegen Delfia. Deze wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op, al hadden wij al snel op voorsprong kunnen of zelfs moeten komen. Helaas was dit niet het geval en was het bij rust nog gelijk.

De tweede helft werden de kansen wel afgemaakt en mede dankzij een rode kaart voor de keeper van Delfia wegens het neerhalen van Arnoud, die doorgebroken was hebben we de wedstrijd toch eenvoudig kunnen winnen.

De einduitslag is dan ook 6-1!

Meer dan 1 punt verdiend!
13-10-2015   15:34

Foreholte 5 - Full Speed 5

Deze week stond op het programma Foreholte 5 - Full Speed 5.
Na een mooie rit van ongeveer 35 minuten komen we aan bij de club Foreholte in het dorpje Voorhout.
Met toch nog 12 spelers waarvan 1 geblesseerd,1 die al een wedstrijd had gespeeld en 1 speler die komt uit de B-jeugd gingen we de strijd aan.

In de eerste 10 a 15 minuten had Full Speed al met 2-0 of 3-0 voor moeten staan maar helaas werden de kansen dit keer niet benut. Foreholte probeerde het wel maar kwam elke keer niet verder dan de 16 meter mede door sterk verdedigen van de ingehuurde speler van het 3e Jesse en de rest van de verdediging.

Maar na 20 minuten voetballen komt een tegenvaller voor het team van Paul vd Valk, onze rechtsbuiten, de gevaarlijke Falhaber moet eraf met een blessure en de geblesseerde Rick vd Valk moet helaas zijn opwachting maken (had hij liever niet gedaan maar gelukkig voor ons wel).

Nadat de eerste helft was afgelopen wisten wij dat we de tweede helft gewoon sterk moesten beginnen want wij scoren altijd!! Maar ok het gezegde kennen wij, als je zelf niet scoort doet de andere partij het wel. En ja hoor na een minuut of 10 in de 2e helft staan we 1-0 achter.

Weer een dood spelmoment waardoor een doelpunt komt, corner wordt ingekopt door een speler van Foreholte en wordt nog wat van richting veranderd door Dennis Meijer waardoor Pietje er niet meer bij komt. Na gelukkig een minuut of 20 komen we op gelijke hoogte door een doelpunt van Rick van de valk die na een goede aanval de 1-1 binnenschiet.

Full Speed dat aandringt met toch wel weer veel kansen maar ze gewoon niet maakt door een uitstekende doelman van de tegenpartij loopt de wedstrijd dan toch tot het einde. Of wordt het toch nog 2-1 voor Foreholte, Laurens en Pietje die een miscommunicatie hebben en de bal rolt gelukkig net naast het doel door een sliding van dezelfde Laurens die hem nog net weet tegen te houden.

Dan nog een keer Full Speed die een grote kans krijgt maar deze ook mist.

Positief aan deze wedstrijd is de vechtlust en de kansen die we krijgen want ook deze hadden we moeten winnen.
Rest ons te zeggen dat we weer maar 1 punt hebben helaas, maar dat wij zeker niet de mindere zijn in deze 3e klasse.

Volgende week Delfia 2 en dan hopelijk wel 3 punten.
Want op basis van het spel verdienen we dat ook.