Full Speed revancheert zich na de slechte wedstrijd tegen VELO
08-11-2016   09:26

Full Speed - Escamp

Vandaag een echte herfstdag met regen en wind.

Lekker voetbalweer en een kans om het verlies tegen VELO te vergeten.

Full Speed gaat voortvarend van start en in de eerste minuut is Stix dichtbij de openingstreffer. Full Speed combineert lekker en voetbalt zich regelmatig vrij waardoor er kansjes komen. Bij een corner komt zelfs de paardenvariant op het veld maar nog geen goal. Een vrije trap van Kono wordt door Rick tot doelpunt gepromoveerd, 1-0. Korte tijd later veroverd Stix de bal en geeft een perfecte bal op Falli die er vandoor gaat en vernietigend uithaalt, 2-0.

Full Speed blijft lekker combineren en het is weer Stix die een bal teruglegt op Kono, die bedenkt zich niet en haalt van afstand uit, 3-0. Wat een weelde na ca. 20 minuten een 3-0 voorsprong en het houdt niet op of toch. Stix slalomt door de Escamp verdediging maar strandt op de keeper, die de bal snel naar voren speelt . De verdediging aarzelt met ingrijpen en Escamp komt door een bekeken schot terug op 3-1.

Full Speed pakt het weer op, een vrije trap van links wordt terug gekopt en Schillemans werkt de bal in de goal 4-1, ondanks protesten van de grensrechter van Escamp. De wedstrijd kabbelt een beetje heen en weer zonder grootste momenten tot Falli gelanceerd wordt en ondanks het vasthouden toch er vandoor gaat en de keeper verschalkt met een stiftje die in de goal hobbelt en het is 5-1. Kort hierna volgt de rust.

In de rust wordt de aanval gewisseld voor 2 verse inval krachten. De 2de helft begint rommelig en speelt zich voornamelijk op het middenveld af, tot na enige tijd Stix er vandoor gaat maar neergehaald wordt en er een vrije trap volgt. Kono gaat er achter staan en schiet hem feilloos in de verre bovenhoek, 6-1.

Niet veel later krijgt Andy, onze invalkracht, een goede diepe bal die hij keurig netjes afmaakt en de eindstand op 7-1 bepaald. De wedstrijd wordt verder zonder enig hoogtepunt uit gevoetbald en niemand klaagt als de scheidsrechter iets te vroeg af fluit en er weer 3 punten bij geschreven kunnen worden.

Jan

Helaas was Tac'90 vandaag de betere
07-11-2016   22:06

TAC90 - Full Speed

Na een geweldig feest  van Pietje en Marleen, reizen we  af naar Den Haag met een gehavend elftal met 3 A1 junioren als aanvulling. Het is schitterend weer en een mooie accommodatie maar dat terzijde.

TAC90 maakt direct zijn bedoeling duidelijk en wil Full Speed snel op achterstand zetten en zet veel druk met snelle en vaardige spelers voorin. Full Speed kan alleen maar tegenhouden en komt er sporadisch uit, maar TAC heeft het betere voetbal, een grote kans wordt naast geschoten. Even later is het toch raak een vrije trap die wordt gestopt door Lau maar niet klemvast en de rebound wordt door de spits tot 1-0 gepromoveerd.

De enige kans die Full Speed krijgt is via een snelle uitval van Rick die Sander aanspeelt die de bal voorlangs schiet. Voor rust krijgt TAC nog een kans maar een afgeketst schot gaat naast.

De 2e helft eenzelfde beeld, TAC zet Full Speed onder druk ,maar door wissels heeft Full Speed iets meer body en wordt het meer een wedstrijd op het middenveld. Zonder echte kansen voor TAC of Full Speed. Ondertussen

wordt TAC toch wel een beetje zenuwachtig als de verlossende 2e goal uitblijft en het spel wat steviger wordt. Een actie van Meier ver op de helft van TAC waarbij de speler van TAC zich laat vallen en natrapt. De scheidsrechter  ziet het niet helemaal en geeft meier een gele kaart wegens commentaar?

Hierna wordt het wat harder en de scheidsrechter reageert met gele kaarten. Niet veel later maakt TAC na de enige vlot lopende aanval de 2-0. Full Speed probeert alles of niet maar het helpt niet. De spits probeert door middel van gevaarlijk spel de 3-0 te maken maar raakt Lau vol op zijn borst. De scheids is het even kwijt en strooit met gele kaarten. Full Speed vindt het na dit voorval wel genoeg en doet niet veel meer. Even later fluit de scheids af en is de eerste nederlaag een feit.

TAC is een goede ploeg maar met een volledig team zien we toch wel kansen om de punten in de return in Kerkpolder te houden.

Volgende week GDA om de draad om te winnen weer op te pakken.

Jan

Met wat geluk toch de 3 punten thuis gehouden
07-11-2016   22:00

Full Speed - VCS

VCS zet Full Speed vanaf het begin onder druk en Full Speed probeert door middel van de snelle mannen voorin hier onderuit te komen. In de 20ste min. Een grote kans voor VCS die door Pietje gestopt wordt ten koste van een corner, die afgeslagen wordt en via een Fallie en Daan breekt Full Speed eruit echter zonder resultaat.

Even later geeft VCS een bal voor die via de rug van Kono net onder de lat in de goal verdwijnt en Lau die op de doellijn staat kan er niet bij. 0-1 voor VCS.

Niet veel later komt er een diepe bal van Goolie op Fallie die netjes aflegt op Daan die de stand gelijk trekt 1-1. VCS trekt weer ten aanval en frommelt zich door de Full Speed verdediging maar Pietje weet het gevaar te keren. Niet veel later het bekende recept van Full Speed een uitval via onze snelle mannen Fallie , die de bal meeneemt en Daan die meeloopt, maar op het moment dat Fallie de bal op Daan geeft is Daan er niet omdat deze is vastgehouden door een VCS-verdediger. Een vrije trap volgt , die door Fallie hard onder de opspringende muur door geschoten word en de keeper het nakijken geeft, 2-1 voor Full Speed. Deze stand nemen we mee de kleedkamer.

De 2de helft komt VCS gemotiveerder de kleedkamer uit en na 5 min is het 2-2 en zet VCS aan, met een slim overstapje van een VCS speler worden er 3 spelers van Full Speed het bos in gestuurd maar Pietje brengt redding en houdt de stand gelijk. Ook Full Speed laat zich zien en een voorzet van Rick wordt ternauwernood gemist door Sander, maar even later is het toch raak een korte corner wordt door Goolie voorgegeven , doorgekopt en bij de 2de paal is het Stix die letterlijk zijn koppie gebruikten het staat 3-2 voor Full Speed.

VCS trekt nu vol ten aanval maar verder dan een schot op de lat komen ze niet en na soms toch wel billen knijpen in de laatste minuten trekken de mannen deze zege binnen.  Op naar TAC90 volgende week  onze naaste concurrent met 2 punten achterstand, maar eerst vrijdag weer een geweldig feestje, de bruiloft van Pietje en Marleen.